Mali stan u potkrovlju

Stanovi u potrkovlju uvek su bili interesantni a kosine predstavljaju poseban izazov dizajnerima za uređenje. Predstavljamo vam stan od 47 kvadrata u kojem je rešenje uspelo.

Najveći problem u ovom stanu bila je blizina kuhinje i garniture za sedenje u dnevnom boravku. Kuhinja stoga nije morala biti rešena samo funkcionalno već i sa likovnog aspekta jer je bila deo dnevnog boravka pa je stalno izložena pogledima. Zato su svi viseći kuhinjski elementi izrađeni u kvardratnoj formi u dve različite boje: jarko zelena i neutralnoj venge. Zelena boja se ponavlja i u detaljima dnevnog boravka povezujući ove dve funkcionalne sredine vizuelno. U celom stanu preovladavaju braon i krem tonovi, dok zelena služi kao treća boja koja razbija monotoniju.

Kuhinjska ploča je izlivena u jednom komadu zajedno sa sudoperom, što je praktično sa aspekta održavanja. Takođe, u slučaju oštećenja ovaj materijal se vrlo lako popravlja.

U spavaćoj sobi stavljene su vrlo trendi zavese u obliku resa, dok je kupatilo vešto uređeno sklapanjem različitih motiva pločica.

Kosine se generalano najbolje iskorištavaju za smeštanje polica jer nemaju dovoljnu visinu za neku drugu funkciju. Ova preporuka iskorišćena je i u ovom stanu. Dizajner koji je bio zadužen za uređenje ovog enterijera, police je iskoristio i da bi funkcionalno razdvojio kuhinju od dnevne sobe.

Pot.2 Pot.3 Pot.4

Advertisements

One Comment Add yours

  1. Nina kaže:

    Svidja mi se kako je uredjeno, kuhinja je posebno po mom ukusu. Za potkrovlje je vazno i prirodno osvetljenje. Meni se mnogo dopadaju krovni prozori, ali moraju da budu zaista kvalitetni i bez greske.

    Liked by 1 person

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s